Nyheter / 2019 / Omsorg om gamla hus: Hellre Stockholmsvitt än kycklinggult när hyresgästerna får välja
2019-03-05

Omsorg om gamla hus: Hellre Stockholmsvitt än kycklinggult när hyresgästerna får välja

I ett kvarter vid Bjurholmsplan på Södermalm hade trapphuset, hissen och innergården sett sina bästa dagar. Vi vet att hyresgästerna bryr sig om hur det ser ut i våra hus. Einar Mattsson har också ambitionen vid våra renoveringar att återskapa de färgtoner som speglar den tid då huset byggdes. Den otidsenliga kycklinggula färgen skulle nu äntligen bort, och hyresgästerna skulle vara med i processen.Tidstypiska färgval
I fastigheten Harpinnen 18 togs tre olika förslag fram för hyresgästerna att välja mellan. De olika förslagen målades upp på väggarna och efter ett par veckors betraktande fick hyresgästerna rösta på en favorit av förslagen:

  • En grön bröstpanel med stockholmsvit vägg
  • en mörkgrå bröstpanel med stockholmsvit vägg
  • en ljusgråbeige bröstpanel med stockholmsvit vägg.

Den nedre färgen avskiljs med en rödmålad högblank bröstlist mot den övre färgen på väggen.

Kvalitetssäkrade experter utför jobbet
Måleriföretaget åkte tillsammans med förvaltaren och tittade på huset, och tog fram förslagen tillsammans med sina arkitekt- och färg-experter inför omröstningen. Innan detta hade förvaltaren Morteza kontaktat kollegorna på Einar Mattssons inköpsavdelning som kontrollerar alla underleverantörer. På det sättet säkerställde han att offerterna han tog in kom från seriösa och av företaget godkända måleriföretag.

”Ljust och fräscht”
Det mest ljusa valet föll flest hyresgäster i smaken, så nu är trapphuset helt ommålat och hyresgästerna vittnar om ny lyster i det vackra trapphuset.

Fråga oss