Nyheter / 2019 / Nu flyttar naturen in i Hjulstas hissar
2019-02-21

Nu flyttar naturen in i Hjulstas hissar

Hissar kan ibland vara ett utsatt ställe. Vi flyttar, bär och transporterar otaliga varor upp och ner i en hiss. Varje dag, år efter år. Det blir märken och bucklor. Någon kan ha ristat in ett fint kärleksbudskap eller skrivit de där orden vi aldrig skulle säga i sällskap av vår mamma. Nu när hissarna i Hjulsta byts ut, får de extra bra belysning och framförallt dekoreras de med vackra naturmotiv.

Naturbild med fors i skogslandskap mest populär
För att se om hyresgäster och besökare är mer varsamma med hissarna, så har Einar Mattsson nu ett projekt där hissarna dekoreras invändigt.

Hyresgästerna i dessa hus inkluderades i urvalsprocessen. De fick välja mellan olika motiv; en skog, en fors, en öken, höstbild eller bergsbild. Majoriteten ville se forsbilden i ett hus och skogsbilden i de andra husen.

– Alla fastighetsägare vet, att om man gör det fint för sina hyresgäster, så är de mer rädda om sitt område och huset de bor i. Vi hoppas vi kan bidra till att folk blir gladare av att komma in i den fina hissen, att det känns tryggare och att man är mer rädd om sin hiss, säger Ylva Forslund, områdesförvaltare i Hjulsta.

Hissarna ronderas ofta och följs löpande, och faller hissprojektet väl ut så överväger områdesförvaltare Ylva Forslund att sätta in det i fler hissar i den pågående hissrenoveringen i området.

Fråga oss