Nyheter / 2019 / Mer trivsel, trygghet och säkerhet när Einar Mattsson renoverar innergård
2019-02-26

Mer trivsel, trygghet och säkerhet när Einar Mattsson renoverar innergård

Morteza är en av Einar Mattssons förvaltare. Han har ansvar för flera fastigheter, och i en förvaltares vardag ingår det att ständigt förbättra och underhålla husen och gårdarna. Då ingår även att tänka på tryggheten.Förvaltaren - en expert

Hur du ökar trivseln i ett hus är våra förvaltare som Morteza experter på. Hur kan vi underlätta att husens utrymmen hålls rena och snygga? Kan vi med belysning få mörka platser att kännas säkrare? Om vi byter passersystem hindras ovälkomna besökare. Flera olika åtgärder finns för att skapa trivsel och en tryggare känsla.

Trädgårdsgruppens specialistkompetenser
När den systematiska översynen och genomgången av innergården på Skånegatan 82 gjordes träffade Morteza Einar Mattssons trädgårdsgrupp på plats. Trädgårdsgruppen är experter på just innergårdars utformning, barnvänlighet och säkerhet.
På just den här innergården kände både Morteza och gruppen att avsatsen mellan gräsmatteytan och den asfalterade gången till och från huset kändes alldeles för hög. De tänkte att den potentiellt kan vara farlig för lekande barn eller en ouppmärksam person. Inga olyckor har inträffat, men med en rejäl avskiljare blir avsatsen tydligare och framtida tillbud kan undvikas.

Nu har ett högt staket i en rejäl stålkonstruktion monterats fast. I vår hänger förhoppningsvis både jackor och ryggsäckar där medan barnen tryggt springer omkring under fruktträden. Innergården har också fått nya lyktor med förstärkt ljus, så att gården ska kännas ljusare även efter solnedgång och särskilt under mörkare årstider.

För hyresgästerna är allt som vanligt, förutom att innergården blivit ännu lite tryggare trevligare.

Fråga oss