Nyheter / 2019 / Järntorget väljer Einar Mattsson för förvaltning av studentlägenheter i Gubbängen
2019-02-08

Järntorget väljer Einar Mattsson för förvaltning av studentlägenheter i Gubbängen

Einar Mattsson har från 14 januari fått förtroende att förvalta Järntorgets nyproduktion vid tunnelbanan i Gubbängen i Stockholm. Avtalet gäller en totalförvaltning exklusive redovisning och ekonomisk uppföljning. Einar Mattsson kommer att förvalta kvarteret Bobben 1 och Kanotisten 1 med totalt 304 moderna studentlägenheter som omfattar en BOA på 8350 kvadratmeter.


– Detta är ett välbehövligt tillskott av studentbostäder och vi är väldigt glada över att ha fått förtroende av Järntorget. Förvaltning av studentbostäder skiljer sig åt från förvaltning av vanliga hyresrätter tex genom att slitaget blir högre och att hyresgästerna bor där kortare tid. Vi kommer att ha nytta av förvaltningserfarenheten från våra egna studentbostäder, säger Jakob Nordin chef för externförvaltningsgruppen på Einar Mattsson. 

– Vi har sökt efter en partner som kan ta ett helhetsansvar samtidigt som de har gedigen kompetens. De kraven har Einar Mattsson svarat väl mot samt att de också visat mycket god förståelse för våra behov och den kvalitetsnivå vi ska leverera som ansvarsfull fastighetsägare, säger Carl Bohman fastighetschef på Järntorget.

Om projektet
De två fastigheterna som nu uppförs på var sin sida om t-banan i Gubbängen kommer att innehålla 304 funktionella, moderna ettor och tvåor, alla studentbostäder. Lägenheterna hyrs ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm och just nu pågår uthyrningen av den första etappens 98 lägenheter med inflyttning i mars 2019.
Lokalerna som kommer att finnas i Kanotisten 1, färdigställs i den tredje etappen. Hela projektet beräknas vara klart och inflyttat till sommaren 2020.

För mer information kontakta
Jakob Nordin, chef externförvaltningsgruppen
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB
08- 58626360
jakob.nordin@einarmattsson.se

Ewelina Holm, kommunikationschef
Einar Mattsson AB
076-5426720
ewelina.holm@einarmattsson.se

Om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB är ett förvaltningstjänstebolag som förvaltar cirka 15 000 bostäder med ett värde om 50 miljarder kronor. Bolaget förvaltar såväl Einar Mattssons 5250 egna bostäder som bostäder för andra fastighetsägare med målet att ständigt utveckla fastighetsvärden för sina kunder. Verksamheten har cirka 160 medarbetare och omsätter cirka 200 miljoner kronor. Bolaget är en del av Einar Mattsson-koncernen som har varit verksam på Stockholms bygg- och fastighetsmarknad sedan 1935. De andra verksamheterna i koncernen utgörs av fastigheter, fastighetsförvaltning, byggproduktion, projekt och övriga investeringar.

Fråga oss