Nyheter / 2019 / Digitalisering påverkar dagens fastighetsförvaltning
2019-04-08

Digitalisering påverkar dagens fastighetsförvaltning

Under onsdagen 2 april deltog förvaltningschef Peter Leskinen på fastighetsmässan Business Arena Malmö i ett panelsamtal på temat ”Värdet i att stärka den digitala upplevelsen”.

 

– För fastighetsbolag gäller det att se möjligheterna i ny teknik och ha förmåga att anpassa oss till hyresgästernas förändrade vanor. Vi behöver skapa förutsättningar för smarta fastighetssystem när vi idag utformar hållbara bostadsmiljöer för framtiden, menar Peter Leskinen, chef Förvaltning på Einar Mattsson Fastighetsförvaltnings AB.

Mobilanvändandet fortsätter att öka
Panelen diskuterade bland annat att allt fler har en vana att göra allt via mobilen. Vi tar del av information, betalar hyran, bokar tvättid, anmäler fel med mera. Som hyresvärd är det bra att ge fler den möjligheten genom att svara upp med digitala plattformar. Boende hos Einar Mattsson kan idag anmäla fel via digitalt formulär och ställa frågor till kundservice i ett frågeforum på einarmattsson.se. Då många fortfarande vill prata med oss, så har kundservice också generösa öppettider på telefon.

E-handelns påverkan
Panelen samtalade också kring påverkan av att fler beställer tjänster som ska utföras i hemmet och att fler beställer varor hem. Hemkörning av middagsmat, matvaror, möbler och en mängd andra varor beställs idag hem till dörren. Det gör att besök från andra än de boende i våra hus har ökat, vilket gör att fastighetsägare måste tänka annorlunda kring trygghetslösningar. E-handeln skapar också mer sopor, exempelvis mer emballage som måste hanteras i fastigheten.

Fiber installerat för möjlighet till ytterligare tjänster
Slutligen konstaterade Peter Leskinen att Einar Mattssons digitala resa fortsätter. Under 2018 installerade Einar Mattsson ett eget fibernät i hela beståndet. I dagsläget har därför drygt 5600 lägenheter tillgång till ett brett utbud av bredbands-, tv- och telefonitjänster. Tack vare denna infrastruktursatsning kommer våra hyresgäster framöver att kunna erbjudas tekniska tjänster vi inte känner till idag.

Vi på Einar Mattsson ser med spänning fram emot de nya möjligheter digitaliseringen erbjuder oss genom vår förvaltning.

Fråga oss