Nyheter / 2019 / ”Det nyrenoverade köket inspirerar mig att utforska mina matlagningskunskaper”
2019-03-29

”Det nyrenoverade köket inspirerar mig att utforska mina matlagningskunskaper”

I kvarteret Ängsholmsgränd i sydvästra Stockholm bor egenföretagaren Tatjana Miletic. Hon och familjen har precis varit med om en större renovering, en så kallad ROT*. Vi var nyfikna på hur hon upplevt besväret att få hela sin lägenhet renoverad där både kök, badrum och ventilation bytts ut.


Huset Tatjana bor i sedan länge har en underhållsplan där en större ROT var planerad. Underhållsbehoven utgår ifrån de kontroller och tester som visar vilket behov av upprustning huset har. Vatten- och avloppsstammarna var utslitna och flera läckage hade konstaterats. I många lägenheter var köken över 50 år gamla och yt- och tätskikten i badrummen höll inte tätt. Ventilationen som fanns uppfyllde inte heller dagens krav eller komfort.

Vi mejlade Tatjana och ställde några frågor nu när projektet är klart. Så här svarade hon:

Kände du att du var välinformerad inför renoveringen?
– Definitivt. Flygblad och e-post kom i god tid och vi var alltid förberedda inför alla moment innan och under renoveringen. Hade vi några funderingar eller frågor fick vi återkoppling direkt vilket uppskattades mycket.

Kändes det tryggt att ha en koordinator från Einar Mattsson som du kunde ställa frågor till om din lägenhet inför, under och efter renoveringen?
– Det kändes mycket tryggt. Alla borde ha Annika Otterstål som koordinator. Tack vare hennes engagemang och vilja att hjälpa till fungerade allting perfekt under renoveringsperioden. Jag och min familj är enormt tacksamma.

Kan du nämna några saker du tycker blivit bättre i eller runt lägenheten efter renoveringen?
– Badrummet är mycket större nu, och duschen är både bättre och bekvämare än tidigare. Köket är fräscht och modernt och det är ett rent nöje att laga mat numera. Ventilationen är även den betydligt bättre jämfört med hur det varit förut.

Har du några tips till en person vars lägenhet ska renoveras?
– Står man inför ett stambyte hos Einar Mattsson är man i trygga händer, man behöver inte oroa sig för något.

Avslutningsvis, hur känns det att bo i en nyrenoverad lägenhet?
– Det känns helt underbart. Allting är så fräscht och modernt. Det nyrenoverade köket inspirerar en att utforska sina matlagningskunskaper och det nya badrummet samt alla nya golv och nymålade väggar gjorde den långa väntan väl värd! Renoveringen gav lägenheten ett lyft och en ny komfort, och det är vi otroligt nöjda med, konstaterar Tatjana.

Att få den här fina återkopplingen av en hyresgäst efter en tuff tid, som ett ROT-projekt innebär för de boende, gör oss stolta.Tatjanas svar hjälper oss att fortsätta sträva efter att ge våra boende en minst lika bra upplevelse i nästa ROT-projekt, säger Leif Eriksson, ansvarig fastighetsförvaltare, Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.

*ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad.

Fråga oss