Nyheter / 2019 / Borgarrådet Naddebo genomförde första gjutningen i Sköndal
2019-02-05

Borgarrådet Naddebo genomförde första gjutningen i Sköndal

Idag tisdag 5 februari, genomförde kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo den första gjutningen i Brf Skulpturparken i Stora Sköndal. Bostadsrättsföreningen Skulpturparken kommer att innehålla 83 nya bostadsrätter fördelade i två huskroppar. Husen är utformade med varierande höjder och fasader med levande bottenvåningar för att tillföra nytt liv till stadsrummet.

– Det är spännande att nu få se det här området få ännu mer liv med nya verksamheter, service och bostadshus med levande bottenvåningar. Jag hoppas att Sköndalsborna får en blandad och varierad stadsdel som kommer vara tillgänglig och trygg för alla som kommer att bo och röra sig här, sa borgarrådet Jonas Naddebo.

För att föreviga händelsen gjöt Jonas Naddebo sina handavtryck. Avgjutningen som blir i brons monteras upp i ett av husen när de är färdigställda. 

– Einar Mattssons första hus i Sköndal uppfördes på 60-talet av min morfar Einar. Vi är väldigt stolta över att i samarbete med stiftelsen Stora Sköndal få uppföra ytterligare 83 nya bostäder i en för Stockholm kulturhistoriskt viktig stadsdel sa Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk.

Om projektet Brf Skulpturparken
Einar Mattssons utveckling i området ska bidra till en mer levande stadsdel med 83 moderna, trivsam­ma och hållbara lägenheter. Brf Skulpturparken kommer att bestå av två huskroppar i fyra till fem våningar och en del med sex våningar längs med Thorstens Levenstams väg från korsningen mot Sköndalsvägen. Fastigheten är projekterad för Miljöbyggnad guld.

Bostadsrätterna kommer främst att vara fördelade på tvåor och fyror men det kommer även finnas några ettor och treor. Boytan för bostadsrätterna är 5 094 kvadratmeter. Einar Mattsson beräknar att den första inflyttningen kan påbörjas under första kvartalet år 2020.

I bottenvåningen ska det bli lokaler för kommersiell verksamhet, samhällsservice och gemensamhetsutrymmen. Totalt omfattar lokalerna 157 kvadratmeter yta.

Fråga oss