Nyheter / 2018 / Isak Larsson möter drakarna på Business Arena
2018-09-17

Isak Larsson möter drakarna på Business Arena

Isak Larsson, koncernledningsassistent för Einar Mattsson-gruppen, deltar på Business Arena Stockholm* 19-20 september. En av huvudpunkterna i programmet är Draknästet, en tävling där unga i fastighetsbranschen presenterar olika idéer inför en namnkunnig jury. Isak hörde talas om tävlingen, sökte och blev antagen, och blev en av de tolv lyckliga adepterna.

I år är uppdraget att inför juryn presentera sin idé kring ”Hållbara städer och infrastruktur”. Tävlingsbidragen ska tackla frågeställningen ”Hur ska aktörer inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn hjälpa till att skapa långsiktigt hållbara och effektiva transporter?”.

Nätverkande

Isak Larsson ingår i en grupp med tre andra unga från fastighetsbranschen. De har alla olika bakgrund och kunskap; en arbetar på arkitektbyrå, en är hållbarhetsstrateg och en är trainee. Isak är civilingenjör med inriktningen industriell ekonomi. Sedan i våras har de arbetat tätt tillsammans för att lösa uppgiften och även besökt varandras arbetsplatser.

– Att lära känna andra unga i branschen har varit jättekul. Kanske det roligaste av allt, säger Isak Larsson.

Mentorskap
Gruppen har fått stöd av en mentor som själv deltagit i Draknästet. Hon har därför kunnat ge relevanta råd och fått gruppen att fokusera på rätt saker, inte minst att ha kul.

Tävlingsbidraget
Efter många möten och ett stort antal både bra och sämre idéer, lyckades de vaska fram en idé de nu slutligen bestämt sig för att presentera. Vad det är kan inte Isak berätta nu. Det får vi alla ta del av torsdagen den 20 september när gruppen ska pitcha sin idé.

– Det är ingen teknisk uppfinning, utan en lösning som optimerar och förenklar vardagen. Förhoppningen är att Einar Mattsson och andra företag ska kunna implementera det i sin affär och minska klimatpåverkan tillsammans med våra kunder, berättar Isak hemlighetsfullt.

Drakarna i juryn kommer få en tuff uppgift att bedöma bidragen. De ska bedöma utifrån kriterierna: Hur innovativ är idén? Hur förändrar lösningen branschen? Till vilken grad kan lösningen implementeras? Håller kalkylen? Har laget tänkt till kring miljöpåverkan?

– Vår idé är internationellt gångbar från första dagen den implementeras, avslutar Isak nöjt.

Isak kommer utöver medverkan i Draknästet även att stå i Einar Mattssons monter under de två dagarna Business Arens Stockholm pågår. Du hittar honom och kollegorna i monter 4069, plan 4. Där kan du få reda på ytterligare detaljer från tävlingen.

*Business Arena är Nordens största mässa för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.

Fråga oss