Nyheter / 2018 / Hyresgästkalas i Vårberg när Ängsholmsgränd firar 50 år
2018-08-14

Hyresgästkalas i Vårberg när Ängsholmsgränd firar 50 år

I år fyller Einar Mattssons elva flerbostadshus i Vårberg 50 år. Det firar vi tillsammans med hyresgästerna vid en utomhusfest nu på lördag den 18 augusti.

När Einar Mattsson började bygga bostäder i Vårberg var området landsbygd vid Mälarens strand i utkanten av Stockholm. 1968 när de första hyresgästerna flyttade in i de 212 hyresrättslägenheterna på Ängsholmsgränd hade området fått både tunnelbana och ett eget centrum.

Långsiktighet är viktigt för Einar Mattsson. Nu 50 år senare genomför vi en omfattande renovering för att få ny kraft och för att fungera minst 50 år till.

– Renoveringen är nödvändig men så klart påfrestande för våra hyresgäster. Då blir det extra viktigt att vi kan träffas och ha trevligt tillsammans. Därför passar det extra bra att få bjuda in hyresgästerna i området till fest för att fira att husen fyller 50 år, säger förvaltare Monika Biela.

Utomhusfesten firas på Ängsholmsgränd lördagen den 18 augusti klockan 14-16. Det blir fika, aktiviteter och underhållning för små och stora.

– Vi hoppas att alla på Ängsholmsgränd vill träffas för att fira och ha roligt tillsammans, säger Monika Biela.

Omfattande renovering 2017 - 2019

Stamrenoveringsprojektet är omfattande och innefattar 11 huskroppar samt garage. Området får därtill två nya återvinningsstationer. Utöver det traditionella stambytet renoveras också kök och badrum utifrån hyresgästernas val av nivå.

Einar Mattsson arbetar med att få ner energiåtgången i hela fastighetsbeståndet oftast i samband med renovering. Denna fastighet energioptimeras genom tilläggsisolering och ett nytt så kallat FTX-ventilationssystem med värmeåtervinning mellan till- och frånluft.

Efter avslutad renovering införs ett nyckelfritt passersystem och säkerheten förbättras då alla lägenheter får säkerhetsdörr. Samtliga lägenheter beräknas vara klara i februari 2019.

Om Ängsholmsgränd i Vårberg

Byggår: 1961-1968
Arkitekt: Olle Zetterberg.
Fastighet: 11 hus som totalt inrymmer 212 hyresrättslägenheter

Fråga oss