Nyheter / 2018 / Einar Mattssons nollenergihus nominerat till Solenergipriset
2018-04-18

Einar Mattssons nollenergihus nominerat till Solenergipriset

Kvarteret Taklampan med 64 hyresrätter som Einar Mattsons uppfört i Hammarbyhöjden i Stockholm, har nominerats till Solenergipriset. Det är ett pris som varje år delas ut till ”en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen”.

Den klimatsmarta fastigheten är projekterad för miljöbyggnad Guld och ligger bland en äldre bebyggelse längst in på Finn Malmgrens väg. Takvinklarna på husen är utformade för att maximera antalet soltimmar och därmed generera mesta möjliga energi. Husens energisystem och täta konstruktion ger låga värmeförluster. Exempelvis används ventilationssystemet för uppvärmningen av husen så att energi återvinns.

För att smälta i det angränsade Nackareservatet har bergsklippor och träd omsorgsfullt sparats tätt intill husen. I en av de två huskropparna inryms även ett gruppboende, då plats för trivsel, service och socialt värdeskapande är en naturlig del i utvecklingen av våra nya bostäder.

Läs mer om Solenergipriset här

Om Einar Mattsson AB

Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Inom den kommande 10-årsperioden kommer Einar Mattsson-gruppen att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernen har ett förvaltningsbolag med en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare och förvaltar idag totalt cirka 15 000 bostäder. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven.

Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Ewelina Holm, Press- och kommunikationschef
ewelina.holm@einarmattsson.se ,0765-426720

Fråga oss