Nyheter / 2018 / Einar Mattssons expert delade tips om bostadsrättsförvaltning på Vitec-dagarna
2018-11-01

Einar Mattssons expert delade tips om bostadsrättsförvaltning på Vitec-dagarna

Vitec är ett av de ledande fastighetssystemen i branschen och samlade under två dagar 600 användare för att visa produktnyheter och lyfta fram bra kundcase. På Vitec-dagarna höll Neda Shekarestan, gruppledare på Einar Mattsson, ett pass om effektiv administrativ förvaltning av bostadsrättsföreningar och hur en organisationsanpassning synkats med systemmodulsbytet.

– Att vi får prata om förvaltning av bostadsrätter är väldigt roligt. Vi är mest kända för förvaltning av våra egna och andra fastighetsägares hyresrätter. Bostadsrättskunderna utmanar oss ständigt till förbättringar som vi gärna delar med oss av, säger Neda.

Neda berättade också om hur Einar Mattsson Fastighetsförvaltning anpassat organisationen efter kundernas behov, där nischade roller satts samman i team kring varje uppdrag.

Nedas tre viktigaste tips utifrån konverteringen till programmet Vitec Hyra:

  • se över samtliga överlåtelser från startdatumet för föreningens bildande
  • gå igenom alla avgiftstyperna då många kan slås ihop och spara administrationstid
  • säkerställ all data innan migrering av andelstal, ytor och lägenhetsnummer med mera. Välj ut de mest komplexa överlåtelserna ni har och säkerställ deras väg genom systemet.Testa ordentligt innan, så att ni ser att data hamnar exakt rätt innan lansering.

Einar Mattsson kravställer utifrån Bostadsrättslagen
Neda med flera har hjälpt Vitec att utveckla en särskild modul för bostadsrättsföreningar. Einar Mattsson är en motor i den grupp av kunder som jobbar med utvecklingen av modulen.

– Att just vi fick förfrågan beror på att vi har koll på Bostadsrättslagen och kan kravställa systemet utifrån den. Det är också en viktig grund att stå på när man driver utvecklingen av nya moduler, avslutar Neda.

 

EMFF - om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB är ett förvaltningstjänstebolag som förvaltar cirka 15 000 bostäder med ett värde om 50 miljarder kronor. Bolaget förvaltar såväl Einar Mattssons 5250 egna bostäder som bostäder för andra fastighetsägare med målet att ständigt utveckla fastighetsvärden för sina kunder. Verksamheten har cirka 160 medarbetare och omsätter cirka 200 miljoner kronor. Bolaget är en del av Einar Mattsson-koncernen som har varit verksam på Stockholms bygg- och fastighetsmarknad sedan 1935. De andra verksamheterna i koncernen utgörs av fastigheter, fastighetsförvaltning, byggproduktion, projekt och övriga investeringar.

Fråga oss