Nyheter / 2018 / ​Einar Mattsson-projekt i miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden fick "Miljöbyggnad Guld"-certifiering
2018-11-13

​Einar Mattsson-projekt i miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden fick "Miljöbyggnad Guld"-certifiering

Nu har kvarteret Backåkra fått ta emot sin guldplakett och har därmed fått sin certifiering "Miljöbyggnad Guld". Här ser ni biträdande platschef Sebastian Stockenhed som gjort arbetet med certifieringen tillsammans med projektutvecklare Oscar Cortes.

De allra flesta av Einar Mattssons projekt projekteras för miljöbyggnadsklassningen guld.

– Jag är så stolt över att projektet utöver certifieringen också levererat det sista trapphuset i tid och med fin kvalitet. Samarbetet mellan alla inblandade gör verkligen skillnad tillsammans med våra insatser av systematiskt förbättringsarbete, där våra internrevisioner är en viktig del, säger Anna Mellström, affärsområdeschef och tillträdande VD för Einar Mattsson Byggnads AB.

Certifieringen görs av Sweden Green Building Council. ”Miljöbyggnad är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i. Genom noggrann kontroll av huset med 16 olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material säkerställer Miljöbyggnad att byggnaden du vistas i är bra för dig och för miljön.”

Certifieringen kan användas för både nya och befintliga byggnader, oavsett storlek, och har tre olika betyg: Guld, Silver och Brons. Alla Miljöbyggnadscertifieringar granskas och godkänns av en tredje part. Detta innebär att varje ansökan granskas av oberoende specialister som säkerställer att byggnaden uppfyller Miljöbyggnads krav. Läs mer på SGBC:s webbplats här.

2021-06-24
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.   Läs mer.
Fråga oss