Nyheter / 2018 / Anjou: "Vi har byggt strukturkapital och samtidigt förbättrat resultaten i medarbetarundersökningarna"
2018-11-16

Anjou: "Vi har byggt strukturkapital och samtidigt förbättrat resultaten i medarbetarundersökningarna"

Ewelina Holm fick en pratstund med vice koncernchef Mikael Anjou och passade på att ställa några frågor inför att han avslutar sin anställning på Einar Mattsson vid årsskiftet.

Mikael, hur kommer det sig att du lämnar ett jobb du trivs med?

– Jag känner en stark lust personligen att ta nästa steg – efter att ha varit inom koncernen i ledande roller i mer än sex år, och dessutom under sista halvan även som vice koncernchef. Jag har trivts fantastiskt väl på Einar Mattsson, så det är såklart med blandade känslor jag lämnar. Jag är övertygad om att någon annan med samma lust och iver kommer att driva på efter mig.

Vad är det som driver dig?

– Efter många års intensivt arbete i linjen känner jag en önskan att under en period ha lite friare arbetsformer och kommer därför att återuppta mitt eget konsultbolag med inriktning mot förändringsprocesser. Men allra först ska jag jobba klart på Einar Mattsson – vi är mitt i budgetarbetet och operativa planeringen inför 2019 och det ska slutföras, och samtidigt är det flera operativa frågor som ska tas i mål.

Vad betyder förändring för dig, och hur märks det?

– Att driva förändring har jag arbetat med i hela mitt yrkesverksamma liv. Specifikt med förändringsprocesser i bolag som har en stark samhällsanknytning. Samhällsfrågor ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och med den politiska bakgrund jag har finns alltid passionen och viljan att förbättra.

Om du blickar tillbaka – vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i Einar Mattsson?

– Jag är stolt över så mycket som vi åstadkommit gemensamt. Och jag vill särskilt understryka gemensamt. Vi jobbar numera i en struktur för hur koncernbolagen ska arbeta tillsammans för att skapa maximala värdet av vårt gemensamma kunnande – för våra gemensamma projekt och för våra fastigheter. Vi har tagit oss igenom en verkligt turbulent tid på bostadsmarknaden – med först en kraftig produktionsökning och kapacitetsbrister i hela branschen, och därefter fallande bostadspriser. Vi har ökat ordning och reda och byggt strukturkapital. Och vi har år efter år förbättrat våra resultat i medarbetarundersökningarna. Och – jag har fått in begreppet “klar-klart” för att verkligen markera att en bostad inte är klar förrän den sista listen, den sista skruven och den sista målningsanmärkningen är åtgärdad.

Du är en resultatinriktad person. Hur ser du på dina insatser affärs- och resultatmässigt?

– Vi fortsätter med styrka i vår projektutveckling trots oroliga tider runt omkring oss. Förvaltningsverksamheten har fördubblat sin omsättning och är nu ett eget bolag som bär sig självt. Och byggproduktionen har hittat en tydlig inriktning som koncernens produktionsorganisation.

Vad vill du avslutningsvis säga till dem som undrar hur det är att jobba i Einar Mattsson-koncernen?

– Einar Mattsson är ett fantastiskt bolag. Det är få andra bolag som så väl kombinerar rollen som ansvarstagande med att också vara en uthållig samhällsbyggare med sedvanliga lönsamhetskrav. 
Jag är tacksam, glad och stolt över den tid jag varit här och önskar bolaget och alla dess medarbetare varmt lycka till!


/ Ewelina Holm, kommunikationschef

Fråga oss