Nyheter / 2017 / Einar Mattssons kvarter Forskningen nominerat till "Årets betongarkitekt"-pris
2017-09-05

Einar Mattssons kvarter Forskningen nominerat till "Årets betongarkitekt"-pris

Einar Mattssons studentbostäder i kvarteret Forskningen på KTH har blivit nominerade i tävlingen "Årets betongarkitekt". Tävlingen arrangeras av Tidskriften Betong. Fastigheten kommer att inrymma 305 studentbostäder och forsknings- och innovationsmiljön KTH Live-in Lab. Husen har utvecklats av Einar Mattsson med Linda Teng på Semrén och Månsson som arkitekt.

─ Det går absolut att utveckla både vackra och energieffektiva fastigheter med betongfasader. Vi har haft mycket bra samarbete med Semrén och Månssons för att utveckla husens koppling till miljön runt omkring och för att kunna förverkliga de idéer vi själva haft för den här fastigheten, säger Jan Pechan, projektutvecklare på Einar Mattsson.

Betong har varit ett genomgående materialval i kvarteret Forskningen både vad gäller exteriör och interiör. Fasaden har byggts upp av betongelement färgade i fyra olika nyanser som staplats omlott, likt en äldre stenmur. Inne i huset består trapphusen av råbetong och i de sociala ytorna har man använt slipad betong som golv.

─ Vi är jättestolta över kvarteret Forskningen och det är extra roligt att vi fått veta att husen blivit nominerade eftersom de första boendena flyttar in just nu, säger Jan Pechan.

Tävlingen avgörs den 23 november på Betonggalan som hålls på Berns Salonger.

Kort om kvarteret Forskningen

Fastigheten i kvarteret Forskningen består av tre hus och är projekterad för att bli en plusenergifastighet enligt BBR:s definition. Inflyttningen i de 305 studentbostäderna pågår från september 2017 till januari 2018. I bottenvåningen i ett av husen kommer forsknings- och innovationsmiljön KTH Live-in Lab byggas upp. Einar Mattsson är huvudfinansiär till KTH Live-in Lab.

2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss