Nyheter / 2017 / Einar Mattsson stöttar barns språkutveckling
2017-12-21

Einar Mattsson stöttar barns språkutveckling

Einar Mattssons juldonation 2017 går till Berättarministeriet som arbetar med att stärka barns språkutveckling. Under årets lucialunch talade vi särskilt om vikten av att äga sitt språk.

Berättarministeriet är en organisation som med kreativa skrivarverkstäder stöttar barns språkutveckling där det behövs som mest. De hjälper även lärare och volontärer som vill bidra till det lustfyllda lärandet.

Barnen ska bli trygga med det skrivna ordet. Att ha lusten, förmågan och kunnandet att läsa och skriva är ett utmärkt verktyg att förstå världen bättre, och därigenom göra världen bättre. En förutsättning för att fungera i en demokrati och därmed bidra till en god demokrati.

Att ha en bokhylla i sitt hem borde vara varje barns rättighet. Det är i tider som dessa som förkovran och reflektion är viktigare än någonsin för att förstå sin omvärld.

Einar Mattsson önskar alla våra hyresgäster och vänner en eftertänksam jul och ett gott nytt år.

2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss