Boende / Aktuellt för boende / Färgsprakande blommor på Einar Mattssons gårdar
2021-04-11

Färgsprakande blommor på Einar Mattssons gårdar

Från och med den 12 april planteras årets val av vårblommor i urnor på alla de gårdar som sköts av Einar Mattssons utemiljögrupp. Årets blommor skapar en färgexplosion i lila, orange och äppelgrönt och ska glädja både boende och insekter.

blom10.gif

Marika Rissle tillsammans med teamet som ska plantera ut de färgglada blommorna i urnorna på de gårdar som förvaltas av Einar Mattsson.

 

Nu när den första vårstädningen är gjord och det dammiga gruset har sopats bort från marken, planteras blommorna på de gårdar där fastighetsägaren har valt blomsterprogrammet från Einar Mattssons utemiljögrupp.

Penséer och primula i plommon och orange tillsammans med bambu, cypresser och gräs i skirt äppelgrönt planteras i urnorna.

- Jag tycker om samspelet mellan blommorna och att de med sina olika starka färger skapar harmoni. En av mina favoriter i årets kompott är blomman gyllenlack, som doftar jättehärligt av viol, berättar Marika Rissle, projektledare.

Vackert och bra för insekterna

- Vi har utgått från att det ska bli vackert, men också att växterna ska vara frosttåliga, kunna återanvändas i planteringarna och att de ska vara bra för insekterna. De tidiga vårblommorna är extra viktiga för humlorna som letar nektar tidigt på året, berättar Marika.

Med tanke på insekterna gläds Marika också över ängarna som anlades förra året.

Ängarna har tagit sig bra och vi ser redan nu att de börjar växa jättefint. Och även om det inte är några stora ängar så gagnar de insekterna. Alla små bidrag till den biologiska mångfalden är viktig i stan, konstaterar Marika.

blom5.gifMålade stenar och pinnar hjälper till att sätta färg.

Fråga oss