Boende / Aktuellt för boende / Bättre tillgänglighet och mer blommor i Vasastan
2019-09-12

Bättre tillgänglighet och mer blommor i Vasastan

Gården på Frejgatan 91 i Vasastan är ett fint exempel på en lyckad gårdsrenovering. Tack vare god planering och skötsel har gården förvandlats till en blommande och tillgänglig oas.


Innergården på Frejgatan har renoverats. Tack vare god kunskap och skötsel under sommaren blommar nu rudbeckior och dagliljor i höstens alla färger. De tidigare trappstegen är borttagna för att göra gården tillgänglig för alla. ​
 
Maria och Antonio jobbar med skötsel av gårdarna i bland annat Vasastaden. Med de nya blomsterlådorna som är upphöjda från marken slipper de kröka på ryggarna när de snart ska sätta tulpanlökar som ska blomma till våren.
 

– Lådorna är bra för arbetsmiljön men gör också att blommorna kommer närmare betraktaren. Vi får helt enkelt uppleva mer av rudbeckior, dagliljor och ormrot, säger Maria.

 
 
De nya utemöblerna är valda med omsorg. Sitsarna är i hållbart giftfritt trä med god motståndskraft mot röta. Trä är valt framför andra material för att det skapar en mjuk känsla och för att möblerna ska gå att slipa och laga om så behövs.
Fråga oss