Boende / Aktuellt för boende / Så här fungerar värmen
2019-01-21

Så här fungerar värmen

När det snabbt slår om och blir riktigt kallt ute kan det ta ett tag för värmesystemet att värma upp huset. Här kommer några tips om hur du kan hjälpa värmen att sprida sig i lägenheten.

Så här fungerar värmen
Så får du rätt temperatur
  • En termostat på elementet ser till att du ska få minst 20 grader i din lägenhet. Vrid termostaten till max så att den inte stänger av uppvärmningen för tidigt.
  • Håll fritt framför elementet. En soffa eller tjocka gardiner framför elementet kan hindra värmen att stråla ut i rummet. Flytta ut soffan en bit eller se till att det är helt fritt framför elementet.
  • Luftventiler vid fönstret ska vara öppna så att det kommer in frisk luft. Luften värms upp av elementen och sprids i lägenheten.
  • Du kan kontrollmäta temperaturen i midjehöjd i mitten av rummet. Om temperaturen är lägre än 20 grader gör du en felanmälan till oss. 
2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss