Boende / Aktuellt för boende / Nytt år och nya rutiner
2020-01-14

Nytt år och nya rutiner

I början på nya året kan vara en bra tid att se över sina rutiner. Vi vill därför passa på att tipsa om att se över hemförsäkring, folkbokföring och hyresbetalning via autogiro.

bredband_dator_960x500.jpg

Se över hemförsäkringen

Har du koll på din hemförsäkring? För att jämföra priser och innehåll i olika hemförsäkringar kan du ta hjälp av försäkringsrådgivning
konsumenternas.se.

En hemförsäkring är viktig för att du ska få ekonomisk ersättning om det till exempel inträffar en brand eller vattenskada i din lägenhet. Dessutom får du hjälp om du blir ersättningsskyldig för en skada som du själv orsakat i lägenheten.

Folkbokförd på rätt adress

Du vet väl att du måste vara folkbokförd där du bor. Sedan den 1 juli 2018 är det ett brott att lämna felaktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när man flyttar. Kontrollera och rätta dina uppgifter på skatteverket.se.

Betala hyran med autogiro

För att vara säker på att hyran blir betald i rätt tid kan du ansöka om att få hyran betald via autogiro. Kontakta kundservice om du vill ändra till autogiro för din hyra hos Einar Mattsson.

Fråga oss