Boende / Aktuellt för boende / ​När dammet lagt sig – stor lycka över ett fint hem
2019-08-19

​När dammet lagt sig – stor lycka över ett fint hem

Att vara hyresgäst i en lägenhet som renoveras kan vara både stökigt, bullrigt och dammigt. Ett besvär som sedan övergår i lycka över ett uppgraderat och uppfräschat boende. Jag heter Linda Hagman och har nyligen varit med om en renovering av den lägenheten jag hyr.Det känns så modernt och fint. Jag råkade få en leveransskadad dörr på slutet, men det beställdes snabbt en ny och den byttes ut, så i det stora hela är jag supernöjd. 

Värmen i lägenheten har blivit bättre liksom trivsamheten i området. En ökad trygghet är också de nya kodlåsen på dörrarna.

En kanske mer oväntad positiv effekt av renoveringsperioden är att jag träffat mina grannar mer, bland annat tack vare Einar Mattssons informationsmöten om renoveringen. Jag gillar omgivningarna här, känner mig trygg och att det är nära till allt jag behöver.

En vanlig dag under renoveringen
Jag valde att bo hemma under renoveringen och ville inte vara i vägen för byggjobbarna. Vi ville låta dem jobba effektivt. Vi försökte underlätta genom att vara klara att gå hemifrån när arbetarna kom. Vi hade vårt "kök" i vardagsrummet och lagade mat på en spis och ugn som vi fått låna av Einar Mattsson.

Vi levde i princip som vanligt, även om allt tog lite längre tid. På något konstigt sätt var det lite mysigt och gick smidigt då det var mycket bra planerat.

Tips till en person vars lägenhet ska renoveras
Förbered dig på att det är påfrestande och inte en dans på rosor. Men är man väl förberedd så fungerar det utmärkt trots allt.

/ Linda, som bott tillsammans med mina barn i kvarteret Ängsholmsgränd sedan 2005. 

Fråga oss