Boende / Aktuellt för boende / Minst 20 grader i lägenheten
2022-10-24

Minst 20 grader i lägenheten

På vintern ska värmesystemet se till att det är minst 20 grader i lägenheten. Om du upplever att det är kallt kan du kontrollmäta temperaturen. Är temperaturen lägre än 20 grader i ett par dagar gör du en felanmälan till oss.

Vi driftar systemen så att de ska vara så energieffektiva och klimatsmarta som möjligt, samtidigt som de ska leverera rätt temperatur.

Värmesystemet känner av när utomhustemperaturen ligger stabilt under en viss temperatur. Då går systemet i gång automatiskt och värmer upp lägenheten. När det är snabba väderomslag tar det ett litet tag innan huset hinner värmas upp. Det är därför bra att ha lite tålamod.

illustration_temperatur_varme.jpg

Om du upplever att inomhustemperaturen är lägre än 20 grader kan du:
  • Kontrollera att det inte står en soffa eller säng direkt framför elementen som hindrar värmen att sprida sig i rummet.
  • Kontrollera att termostaten står på max och att det inte hänger en tjock gardin framför termostaten som gör att den känner av högre temperatur än det är i rummet.
  • Kontrollmät med termometer 1 meter från yttervägg och på 1 meters höjd från golvet. Om det är under 20 grader vid flera tillfällen under en längre period gör du en felanmälan till oss så felsöker vi.
Fråga oss