Boende / Aktuellt för boende / Information med anledning av Coronaviruset Covid 19
2020-03-17

Information med anledning av Coronaviruset Covid 19

Vi på Einar Mattsson följer Folkhälsomyndighetens råd och gör vi vad vi kan för att minimera risken för smittspridning. Vi säkrar samtidigt upp för att hålla igång verksamheten och service till våra kunder och boende.

människor-960x500.jpg
Visning av ledig lägenhet

Som en försiktighetsåtgärd begränsar vi antalet sökande som kallas till visning av ledig lägenhet och tar bort kravet om att delta vid visningen. Korttidskontrakt hyrs tills vidare ut på ritning.

Information till dig som visar
• Vi uppmanar dig som visar din lägenhet att släppa in ett hushåll åt gången. Övriga får vänta utanför på sin tur.
• Skulle du bli sjuk, även med mycket milda symptom, ska du snarast meddela detta så att tiden kan bokas om.

Information till dig som ska gå på visning
• Vi begränsar antalet inbjudna till visningen.
• Ett hushåll om max 2 personer släpps in i lägenheten åt gången. Övriga får vänta utanför på sin tur.
• Vi påminner också Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att tänka på handhygien och att hålla avstånd.
• Om du är sjuk, även med mycket milda symptom, ska du inte gå på visningen. Vi har tillfälligt tagit bort kravet om visning för att du ska kunna stanna hemma om du är sjuk. Du kan välja att skicka ett ombud.

Nyckelutlämning vid inflyttningar

I samband med in- och utflytt begränsar vi antalet personer som vistas på vårt besökskontor samtidigt. Du som ska lämna eller hämta nycklar kan därför behöva vänta på din tur utanför vårt kontor. Vår hantering kan också komma att ta lite längre tid än vanligt.

Om du har ett ärende till vårt kontor som inte behöver göras detta datum ber vi dig att återkomma en annan dag. Tack för visad hänsyn.

Besök på vårt kontor på Rosenlundsgatan 58

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning är mycket hög. För att skydda riskgrupper, de som måste arbeta och avlasta vården, ber vi er därför att inte besöka oss om du inte är fullt frisk. Vi hänvisar så långt det är möjligt att utföra ditt ärende per telefon eller via våra digitala kanaler.

Hjulstakontoret stängt tills vidare

Vårt besökskontor i Hjulsta håller tillfälligt stängt från onsdagen den 18 mars och tills vidare. Vi hänvisar till att kontakta oss via telefon och våra digitala kanaler. Om du behöver besöka oss är du välkommen till vårt kontor på Rosenlundsgatan 58. Se våra öppettider här.

Arbeten i din lägenhet

Vi vidtar försiktighetsåtgärder för att minimera risken för smittspridning. Medarbetare som arbetar i fastigheterna ska vara fullt friska.

Om du är sjuk, även om det är lindriga symptom, så är det mycket viktigt att du inte bokar in eller tar emot besök hemma hos dig för åtgärder i din lägenhet. Om du har bokat in ett besök och blir sjuk ber vi dig att kontakta oss på telefon för att boka om tiden. Hinner du inte det sätter du bara upp en lapp på dörren. Tack för din hjälp!

Påverkan på verksamheten och handläggning av ärenden

Vi anpassar våra arbetssätt och rutiner till rådande situation och säkrar upp för att kunna hålla igång verksamheten. Tack för din förståelse om det blir längre svarstider på telefon och om vissa ärenden tar längre tid att handlägga än vanligt.

Exempel på Einar Mattssons rutiner i korthet:
  • Varje morgon går vi igenom hur medarbetarna mår, är medarbetare sjuka måste de stanna hemma. Även de som har milda symptom på luftvägsinfektion (hosta, snuva) eller influensa (feber, muskelvärk) stannar hemma.
  • Vi tvättar händerna, noga och ofta.
  • Vi kommer vid kontakt fråga dig om du tillhör någon riskgrupp.
  • Vi kommer att fråga dig hur du mår innan vi bokar en tid för åtgärd.
  • Vi går inte in hos de som uppvisar symptom, även om de är milda.
  • Vi förbereder oss för att på ett säkert sätt kunna hantera akuta åtgärder hos sjuka personer.
  • Vi anpassar rutiner kring uthyrning av lägenheter för att minimera risken för smittspridning.
  • Vi finns på telefon och e-post för att besvara dina frågor som vanligt.
Fråga oss