Boende / Aktuellt för boende / Barnsligt roligt om sopsortering på Hjulstadagen
2022-06-02

Barnsligt roligt om sopsortering på Hjulstadagen

Årets tema på den efterlängtade Hjulstadagen var återbruk, sopsortering och återvinning. Barnteatern Kotte och Vera städade i skogen och sorterade sopor tillsammans med Hjulstabarnen som också fick gå tipspromenad med frågor på samma tema. Alltid lika populärt var också hoppborgen, läshörnan och besöket från brandkåren.

IMG_4353.jpgSkådespelarna Tommy Samil och Anna Samil som Kotte och Vera.

Efter två års pandemiuppehåll kunde Einar Mattssons fest för hyresgästerna i Hjulsta äntligen gå av stapeln. Och vilken fest det blev.

Klimattema om återbruk, sortering och återvinning

Årets Hjulstadag hade ett tydligt klimattema. Barnteatergruppen Kotte och Vera engagerade barnen i ett fartfyllt äventyr om två trollsyskon som storstädar skogen och sorterar sopor.

Tipspromenaden för stora och små hade kluriga och roliga frågor om återbruk, sopsortering och återvinning, och vid pysselbordet kunde barnen färglägga bilder från förpacknings- och tidningsinsamlingen.

I läshörnan delade läxhjälparna från Hjulstaskolan ut barnböcker. Hoppborgen och brandkårens ”testa att släcka eld med pulversläckare” bjöd på en mer fartfylld aktivitet, allt ackompanjerat av musikunderhållningen Happy tunes som spelade sånger som både vuxna och barn kunde sjunga med i.

Summa summarum en riktigt lyckad och innehållsrik dag i Hjulsta.

Fråga oss