Referens

Kv Tombolan 4

Alvik

De nio huskropparna uppfördes 1940 och har blivit "blåklassade" (K-märkta) av Stockholms Stadsmuseum.

Kv Tombolan 4

Systrarna Elfvings Stiftelses lägenheter i Alvik är avsedda för ensamstående kvinnor. De nio huskropparna uppfördes 1940 och har blivit "blåklassade" (K-märkta) av Stockholms Stadsmuseum.

Einar Mattsson fick uppdraget att göra tillbyggnad av flerbostadshus genom att uppföra en tionde huskropp.

Om projektet

Byggherre: Systrarna Elfvings Stiftelse
Beställare: Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB
Entreprenadform: Totalentreprenad
Projektbudget: 40 miljoner

Detta projekt innefattade 35 lägenheter á 40 kvm samt källarutrymmet med tillhörande lägenhetsförråd, cykelrum och rullstolsrum. En entré byggdes i befintligt hus för att skapa en välkomnande entréhall och möjliggöra ingång från två håll.

Fastigheten är beläget i en känslig miljö då tung trafik måste passera genom befintligt villaområde. Med god planering och känsla för tredje man har detta skett på ett mycket tillfredsställande sätt.
Projekteringen genomfördes i egen regi och produktionen har varit framgångsrik. Endast miljövänliga material har användes. Arbetet har skett systematiskt med ronderingar och kvalitetssäkring, tidplaner har noggrant följts.

 

Fakta

  • Lyckovägen 9 Adress:
  • Alvik Område:
  • 35 Hyresrätter:
  • 2014 Byggår:
  • 1400 m2 Yta:
  • Hyresrätt Typ:
2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss