Nyheter / 2018 / Nya hyresbostäder i Norra Djurgårdsstaden
2018-02-23

Nya hyresbostäder i Norra Djurgårdsstaden

​Nu hyrs den första etappen ut av Einar Mattssons lägenheter i kvarteret Backåkra. Lägenheterna ligger på Bobergsgatan i miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

Fastigheterna, som utvecklats för egen förvaltning som även är byggda av Einar Mattsson, är energieffektiva och projekterade för ”Miljöbyggnad guld”. Bland annat används solceller på taket, bergvärme och avloppsvärmeväxlare för att minska klimatpåverkan.De boende kommer bland annat ha tillgång till en gemensam stor grönyta på taket med möjlighet att odla. Fler cykelparkeringar än vanligt erbjuds också, då ett regionalt cykel- och pendlingsstråk finns planerat för området i Stockholm stads cykelplan. 

Brofästet ligger vid Husarviken i Hjorthagen och är beläget inom det kulturhistoriskt intressanta gasverksområdet, där det förutom bostäder planeras för kulturverksamhet och skulpturpark. Husens arkitektur är anpassad för att samspela med omgivningen både i materialval och i funktion.

Bostäderna hyrdes ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm. 

2021-06-24
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.   Läs mer.
Fråga oss