Einar Mattsson söker redovisningsekonom

Toppbild

Om tjänsten

Som redovisningsekonom på Einar Mattsson ingår du i vår ekonomiavdelning där det idag arbetar 12 personer. Du blir en del av ett engagerat team och du kommer ha ett nära samarbete med teamledaren och avdelningens andra redovisningsekonomer. Du kommer även arbeta tillsammans med Affärscontroller och stötta den operativa organisationen.
Arbetsuppgifterna omfattar traditionell fastighetsredovisning samt utveckling av koncernens strukturkapital i syfte att skapa effektiva redovisningsprocesser. Du kommer också bistå Affärscontroller och Redovisningschef i skattefrågor och arbeta med förvaltning av koncernens affärssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Löpande redovisning med fokus på fastigheter, värdepapper och skogsbruk
Kvartalsvis inrapportering av moms
Upprätta bokslutsgemensamma tidplaner och processleda berörda inom organisationen för att möta fastställd tidplan
Upprätta tertialbokslut samt upprätta koncernårsredovisning för Einar Mattssons fastighetskoncern
Bistå vid moms- och inkomstskattemässiga frågeställningar och utredningar
Delta i framdriften av strukturkapital kopplat till ekonomihandbok och optimering av redovisningsprocesser såsom löpande redovisning och bokslut
Förvaltning av affärssystemet Unit4 Business World (tidigare Agresso)


Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk bakgrund inom företagsekonomi med inriktning redovisning/revision. Du har tidigare erfarenhet av löpande redovisning, bokslut eller revision och du har goda datakunskaper, primärt inom Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsbolag och du har ett intresse för att driva system- och processrelaterade frågor.
Som person är du noggrann, analytisk och kommunikativ. Du tycker om problemlösning och att arbeta långsiktigt. Du bör vara prestigelös och trivas med att varva nära samarbeten med självständigt arbete.  

Om oss

Vi erbjuder en arbetsplats där du får stora möjligheter att sätta din egen prägel på ditt arbete och karriärsutveckling och tillgång till koncernens breda och djupa kunskap.  Du kommer till ett långsiktigt familjeägt bolag med rötterna i en entreprenörskultur som värdesätter din omtänksamhet, framåtanda och ditt engagemang. Efter 85 år kan vi säga att vi är en stark aktör i alla konjunkturer, vi är långsiktiga på riktigt.  
Du kommer ha din bas i nyrenoverade, ljusa och moderna lokaler i hjärtat av Södermalm.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Einar Mattsson med Barona. För frågor angående tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Carina Stjernström på carina.stjernstrom@barona.se.
Vi arbetar med löpande urval, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Välkommen in med din ansökan, vi ser fram emot att få höra från dig!

Du söker tjänsten här:

Om Barona

Barona är en internationell koncern med kontor i 10 länder. I Sverige har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Falun och Strömsund och levererar lösningar inom kompetensförsörjning över hela landet. Vi erbjuder våra kunder ett visionärt och framtidsanpassat partnerskap och våra medarbetare spännande möjligheter i alla skeden av karriären. Ända sedan starten i Finland 1999, bygger vår framgång på att hela vår organisation är kundorienterad och utmanar traditionellt tänkande när det gäller tjänsteutbud och affärsutveckling. Genom vårt fokus på innovation och digitalisering kan vi ständigt ligga i framkant när det gäller modern rekrytering.
Läs mer på https://barona.se/om-barona/

Om oss

Våra värderingar

För oss är innovation, hållbarhet och ett personligt bemötande viktigt för att vi ska kunna förverkliga våra långsiktiga mål. 

Om oss

Våra medarbetare

På Einar Mattsson arbetar idag nästan 320 personer och styrkan i koncernen ligger i våra medarbetares samlade kompetens. Vi är alla med och skriver nästa kapitel i Stockholms och koncernens historia.

Fråga oss