Nyheter / 2020 / Information med anledning av Covid-19
2020-03-17

Information med anledning av Covid-19

Vi på Einar Mattsson följer Folkhälsomyndighetens råd och gör vi vad vi kan för att minimera risken för smittspridning. Vi säkrar samtidigt upp för att hålla igång verksamheten och service till våra kunder och boende.

Besök på vårt kontor på Rosenlundsgatan 58

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning är mycket hög. För att skydda riskgrupper, de som måste arbeta och avlasta vården, ber vi er därför att inte besöka oss om du inte är fullt frisk. Vi hänvisar så långt det är möjligt att utföra ditt ärende per telefon eller via våra digitala kanaler.

Nyckelutlämning onsdag den 1 april

I samband med in- och utflytt den 1 april kommer vi att begränsa antalet personer som vistas på vårt besökskontor samtidigt. Du som ska lämna eller hämta nycklar kan därför behöva vänta på din tur utanför vårt kontor. Vår hantering kan också komma att ta lite längre tid än vanligt.

Om du har ett ärende till vårt kontor som inte behöver göras detta datum ber vi dig att återkomma en annan dag. Tack för visad hänsyn.

Hjulstakontoret stängt tills vidare

Vårt besökskontor i Hjulsta håller tillfälligt stängt från onsdagen den 18 mars och tills vidare. Vi hänvisar till att kontakta oss via telefon och våra digitala kanaler. Om du behöver besöka oss är du välkommen till vårt kontor på Rosenlundsgatan 58. Se våra öppettider här.

Arbeten i din lägenhet

Vi vidtar försiktighetsåtgärder för att minimera risken för smittspridning. Medarbetare som arbetar i fastigheterna ska vara fullt friska.

Om du är sjuk, även om det är lindriga symptom, så är det mycket viktigt att du inte bokar in eller tar emot besök hemma hos dig för åtgärder i din lägenhet. Om du har bokat in ett besök och blir sjuk ber vi dig att kontakta oss på telefon för att boka om tiden. Hinner du inte det sätter du bara upp en lapp på dörren. Tack för din hjälp!

Påverkan på verksamheten och handläggning av ärenden

Vi anpassar våra arbetssätt och rutiner till rådande situation och säkrar upp för att kunna hålla igång verksamheten. Tack för din förståelse om det blir längre svarstider på telefon och om vissa ärenden tar längre tid att handlägga än vanligt.

Exempel på Einar Mattssons rutiner i korthet:

  • Varje morgon går vi igenom hur medarbetarna mår
  • är medarbetare sjuka måste de stanna hemma
  • även de som har milda symptom på luftvägsinfektion (hosta, snuva) eller influensa (feber, muskelvärk) stannar hemma
  • vi tvättar händerna, noga och ofta
  • vi kommer vid kontakt fråga dig om du tillhör någon riskgrupp
  • vi kommer att fråga dig hur du mår innan vi bokar en tid för åtgärd
  • vi går inte in hos de som uppvisar symptom, även om de är milda
  • på vår hemsida har vi instruktioner för hur du som boende kan åtgärda enklare fel själv
  • vi förbereder oss för att på ett säkert sätt kunna hantera akuta åtgärder hos sjuka personer
  • vi finns på telefon och e-post för att besvara dina frågor som vanligt.
2020-03-12
Hur mår du?
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter. Läs mer.
Fråga oss