Einar Mattsson söker chef för hållbarhetsutveckling

Toppbild

Rollen

Som chef för Hållbarhetsutveckling har du ansvar för Einar Mattsson koncernen och dotterbolagens hållbarhetsarbete och utveckling. Du rapporterar till vd för Einar Mattsson AB och är medlem i koncernledningen samt leder styrgrupp för Einar Mattssons och dotterbolagens hållbarhetsutveckling. Du kommer att representera Einar Mattsson i branschorganisationer och på relevanta mötesplatser.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får stora möjligheter att sätta din egen prägel på ditt arbete och din utveckling. Du kommer till ett långsiktigt familjeägt bolag med rötterna i en entreprenörskultur som värdesätter din omtänksamhet, framåtanda och ditt engagemang. Efter drygt 85 år kan vi säga att vi är en stark aktör i alla konjunkturer.

Övergripande ansvarsområden

  • Omvärldsbevakning av exempelvis statliga, regionala och kommunala hållbarhetskrav samt branschnormer och forskningsresultat.
  • Strategiutveckling utifrån omvärldsbevakningens input
  • Driva på och utveckla hållbarhetsarbetet så att det stödjer Einar Mattssons och dotterbolagens affärer ur ett såväl strategiskt som dagligt perspektiv
  • Stödja och utbilda Einar Mattssons och dotterbolagens chefer i sitt hållbarhetsarbete och sitt ledarskap kring hållbarhetsarbete
  • Driva arbetet med hållbarhetsredovisningen och årligen revidera Einar Mattssons och dotterbolagens hållbarhetsarbete

Du kommer även att tillsammans med Einar Mattssons och dotterbolagens chefer bidra till att företagskulturen är en viktig framgångsfaktor för bolagens hållbarhetsarbete.

Din bakgrund och dina förmågor

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från roller som tex managementkonsult, hållbarhets- eller verksamhetsutvecklare. Du är civilingenjör eller civilekonom i botten och har erfarenhet från branscher såsom bygg, fastighet, industri eller teknikkonsultbolag. Som person är du social, strukturerad och kommunikativ. Andra kännetecken är din förmåga till analys och affärstänk.

Dina drivkrafter

Det som motiverar dig är att få rätt, inte att ha rätt. Du tar ett helhetsansvar och trivs i en verksamhet där det händer saker och där du ställs inför nya utmaningar. Du har ett tekniskt intresse, söker ny kunskap och vill alltid ligga i framkant.

Söka tjänsten

I denna rekrytering samarbetar Einar Mattsson AB med Jurek HR som hanterar ansökningar löpande, sista ansökningsdag är den 23 mars. Du söker tjänsten via denna länk. Vid frågor om tjänsten kontakta Ylva Ottosson, Senior Rekryteringskonsult, 0733 914108,  ylva.ottosson@jurek.se  eller Talent Manager Ellinor Thelin, 0707 267426, ellino.thelin@jurek.se 

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2021-03-23
Om oss

Våra värderingar

För oss är innovation, hållbarhet och ett personligt bemötande viktigt för att vi ska kunna förverkliga våra långsiktiga mål. 

Om oss

Våra medarbetare

På Einar Mattsson arbetar idag nästan 350 personer och styrkan i koncernen ligger i våra medarbetares samlade kompetens. Vi är alla med och skriver nästa kapitel i Stockholms historia. 

2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss