Kategoriansvarig inköpare

Som kategoriansvarig inköpare hos Einar Mattsson medverkar du både strategiskt och taktiskt inköp. Du arbetar i spannet från projektspecifika upphandlingar, till långsiktiga strategier för dina kategorier. Du medverkar också i effektiviserings- och utvecklingsprojekt för koncernen.

Kategoriansvarig inköpare 

Arbetsuppgifter och ansvar

Det strategiska arbetet kommer i huvudsak bestå av att:

  • utföra marknadsanalyser och utveckla mål och kategoristrategier
  • driva tvärfunktionella team
  • driva upphandlingar och teckna ramavtal och samarbetsavtal
  • implementera strategier och ramavtal
  • ansvara för leverantörsrelationer samt leverantörsutveckling
  • säkerställa kontinuerlig erfarenhetsåterföring inom din kategori
  • samarbeta med ansvariga i verksamheten för att säkerställa kostnadseffektivitet och kvalitet
  • stödja och ge råd till verksamheten i inköpsfrågor.

Det taktiska arbetet består av fastighetsspecifika årsavtal (tekniska installationer) och underhållsplaner/projekt (exempelvis målning, fasad- och takarbeten), vilket innefattar planera och genomföra upphandlingar inom angivna kategorier, i samverkan med verksamheten. Du ska kunna skapa förfrågningsunderlag och avtal, driva förhandlingar, följa upp mål och nyckeltal.

Du förväntas kunna hantera flera uppdrag parallellt. Rollen är ny, vilket också ger stora möjligheter för dig att påverka innehållet i tjänsten.

Vem är du?
Vi ser att du har minst fem års erfarenhet i rollen som inköpare ramavtal, kategoriinköpare eller kategoriansvarig i ett större förvaltnings- eller fastighetsföretag. Du har god förhandlingsvana, kunskap inom entreprenadjuridik eller avtalsjuridik och behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.
Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning i grunden eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av underhållsentreprenader eller FM-tjänster för fastighetsdrift i bostadsfastigheter är meriterande. Motsvarande kunskap inom inköp från annan bransch är också en möjlig erfarenhet.

Som person trivs du i en föränderlig miljö och triggas av att utveckla flera olika kategorier, stora som små. Du har en lösningsorienterad prestigelös attityd och stor förmåga att kommunicera samt bygga relationer tvärfunktionellt i en organisation. Du är välplanerad och arbetar minst lika bra självständigt som tillsammans med dina kollegor. Driv och engagemang är nyckelord som beskriver dig. Du har en mycket god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt med förmåga att se helheten och prioritera det viktigaste.

Jobba hos oss
Vi erbjuder en arbetsplats där du får tillgång till koncernens breda och djupa kunskap med stora möjligheter att sätta din egen prägel på ditt arbete och karriärsutveckling. Du kommer till ett långsiktigt familjeägt bolag med rötterna i en entreprenörskultur som värdesätter din omtänksamhet, framåtanda och ditt engagemang. Efter 80 år kan vi säga att vi är en stark aktör i alla konjunkturer.

Du kommer ha din bas i ljusa moderna lokaler i hjärtat av Södermalm. Vi ser fram emot att få höra från dig.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering arbetar Einar Mattsson med Effso. Vi kommer att hantera ansökningarna och urvalet löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Sjölund, mikael.sjolund@effso.se.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Koncernen

Den familjeägda koncernen består av flera olika bolag som utvecklar, bygger, äger och förvaltar fastigheter, samt ett som investerar i värdepapper och andra verksamheter. 

Om oss

Våra medarbetare

På Einar Mattsson arbetar idag nästan 400 personer och styrkan i koncernen ligger i våra medarbetares samlade kompetens. Vi är alla med och skriver nästa kapitel i Stockholms historia. 

Fråga oss