För boende

Allt som är bra att veta för dig som bor i lägenhet.

Rökförbud på lekplatser

Den 1 juli 2019 träder den nya tobakslagen i kraft. Då blir det förbjudet att röka på lekplatser och vid entréer till butiker och restauranger. Förbudet omfattar även e-cigaretter.

Einar Mattsson kommer skylta upp med rökförbud på de lekplatser i våra områden som omfattas av rökförbudet.

Även om lagen inte omfattar entréer till bostadshus ber vi er som röker att ta hänsyn till era grannar genom att inte röka direkt utanför huset. Röken går lätt in i trapphus eller via ventilation till din granne. Tack för att du respekterar reglerna och visar hänsyn.

Högsommarvärme

Vid en värmebölja kan du enligt Folkhälsomyndigheten behöva acceptera att det blir riktigt varmt i lägenheten. Det finns några saker som du kan göra för att få svalka.

Allmänna råd vid värmeböljor är att:
- dra ner persienner eller dra för gardiner på dagen för att skydda mot den värmande solen
- vädra rejält på kvällen när utomhusluften är något svalare 
- lägga lakan i en påse i frysen en stund för att kunna bädda med svala lakan
- dricka ordentligt med vatten
 
Godkänd ventilation
Vi som fastighetsägare ser till att ventilationen är tillräcklig och genomför enligt myndighetskrav regelbundet ventilationskontroller i alla våra hus.
 
I många äldre hus består ventilationen av självdrag med tilluftsventiler i fönster och frånluftsventiler i badrum och kök. Se till att ventilerna alltid är öppna så att det blir ett luftflöde genom lägenheten.

Beställ bredbandstjänster via Zmarket.se

Du som bor i ett hus som ägs av Einar Mattsson har tillgång till ett öppet fibernät. Via Zmarket.se kan du välja mellan ett brett utbud av bredbandstjänster.

Einar Mattssons hus är framtidssäkrade med ett öppet fibernät. Du som bor hos oss kan själv välja leverantör för bredbandstjänster. Gå in på Zmarket.se och skriv in din adress. Sedan kan du jämföra tjänster, logga in och beställa.

Behöver du mer information om vad som passar dig bäst, ringer du Bredbandsrådgivaren 010-130 79 79.

Har du frågor om dina nuvarande tjänster eller behöver teknisk support kontaktar du alltid din tjänsteleverantör.

Hyr en parkering av oss

Är du trött på att leta efter ledig gatuparkering? Vi hyr ut parkeringsplatser och p-platser i garage vid våra fastigheter runt om i Stockholm. Just nu finns det många platser att välja mellan både i innerstaden och i norr- och söderförort.

Om du är intresserad att hyra en p-plats loggar du in på Mina sidor och lägger in dina önskemål. Du kan välja mellan område samt om du önskar parkering utomhus eller i garage. Det går också bra att välja parkering för MC.

Du kan prenumerera så att du får e-postmeddelande när det finns lediga p-platser som passar dina önskemål.

Fråga oss