För boende / Aktuellt för boende / Sommarvärme i lägenheter
2020-06-23

Sommarvärme i lägenheter

Vid höga sommartemperaturer och när solen steker på fasaden höjs även inomhustemperaturen. Det finns några saker som du kan göra för att få svalka.

Vid en värmebölja kan du enligt Folkhälsomyndigheten behöva acceptera att det blir riktigt varmt i lägenheten. Allmänna råd vid värmeböljor är att:

  • dra ner persienner eller dra för gardiner på dagen för att skydda mot den värmande solen
  • vädra rejält på kvällen när utomhusluften är något svalare
  • ordna svalka med en kall dusch eller genom att lägga en blöt
    handduk runt nacken.
  • lägga lakan i en påse i frysen en stund för att kunna bädda med svala lakan
  • ta det lugnt och dricka ordentligt med vatten

fläkt_960.jpg

Godkänd ventilation

Fastighetsägaren ansvarar för att ventilationen är tillräcklig och genomför enligt myndighetskrav regelbundet ventilationskontroller, så kallad OVK, i alla hus.

I många äldre hus består ventilationen av självdrag med tilluftsventiler i fönster och frånluftsventiler i badrum och kök. Se till att ventilerna alltid är öppna så att det blir ett luftflöde genom lägenheten.

2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss