*observera att detta är en illustrationsbild. Avvikelser kan förekomma.
 • Nyheter

  2016-03-29

  Första gjutningen

  Läs mer
 • Snabbfakta om Analysen

  Adress: Norra Stationsgatan

  Område: Hagastaden

  Byggår: start 2016

  Typ av fastighet: Hyresrätt

  Antal objekt: ca 125

  Antal kvm:  m²

  Byggherre:

  Beställare:

  Entreprenadform:

  Projektbudget:

Analysen

Mellan Karolinska och Vasastan ska den nya stadsdelen Hagastaden växa fram. Einar Mattsson utvecklar ca 125 hyresrätter i Hagastaden. Detta är de första hyresrätterna som kommer upp i Hagastaden.

Projektet är planerat att byggstartas under 2016 med möjlighet till inflyttning från hösten 2018. 

Läs mer om de ca 134 bostadsrätter vi ska uppföra i samma kvarter.

Sedan tidigare har exploateringsnämnden godkänt en överenskommelse för Einar Mattssons utveckling av 275 nya bostadsrätter i kvarter två, Haga Nova. 

Läs mer om Haga Nova.

Om Hagastaden

Förskolor och garage kommer att byggas i kvarteren, och med lokaler i bottenvåningen blir det en stadsdel med liv och rörelse.

De boende kommer att få närhet till stan och natur med den angränsande Hagaparken i den nya stadsdelen, som blir en naturlig förlängning av Vasastan.

Hagastaden kommer sträcka sig mellan Stockholm och Solna, där dryga hälften av de 6 000 bostäderna kommer vara inom Stockholm stad. Einar Mattsson uppför nästan 10% av de 6 000 nya bostäder som ska komma upp i Hagastaden 

Visionen för området är att bli en stad för liv och lust. Hagastaden kommer att förena forskning, företagande och boende i ett område som ska genomsyras av life science.